Engle-fe-prinsesse-cardigan

Engle-fe-prinsesse-cardigan

Intet mindre kan gøre det 🙂 Når farmors piger spørger om de må få sådan en, så går farmor i gang med at strikke. Løsningen på garnvalg kom helt af sig selv, da Pernille Cordes lavede et opslag på Instagram om silkemohair MED GLIMMER 🙂

Jeg har selv designet på basis af en strikkeprøve og pigernes mål og har udholdt at strikke i 1 tråd mohair på pind 4! Resultatet er de letteste, lækre, skrøbelige cardigans på henholdsvis 48 og 26 gram – finere prinsesse-fe-agtigt kan det simpelthen ikke blive. De er naturligvis strikket “i et stykke” – ikke noget med at tage masker op til forkanter og krave i sådan et delikat materiale, næh de strikkes med og cardiganen formes med en række tyskervendinger foroven, hvor kravekanten så strikkes direkte på tilsidst henover vendingerne 🙂

Begge cardigans passer perfekt, men som sagt er de også baseret på strikkeprøve og pigernes egne mål – jeg har taget mål på mine svigerdøtre, så ender de måske også med sådan en dejlighed 😉

Det har været en skøn opgave – hvor jeg dog knuselsker de par piger – intet er skønnere end at strikke til dem, for tankerne ligger så godt der, mens pindene bevæger sig helt automatisk. Vi har tilbragt en vidunderlig lørdag sammen – i det usandsynligt flotte sommervejr, der pludselig har lagt sig over Danmark. Lammekølle og udeliv med ens yndlingsmennesker er da et sandt privilegium og det er blevet nydt i kæmpe mundfulde.

Påskeharen var på spil og havde gemt påskeæg i haven og stor var glæden og koncentrationen, da æggene blev fundet og udforsket.

Tak for kommentarer og mails – håber I har en rigtig dejlig påske derude 🙂 Min Magnolia er i fuldt flor og dekorerer haven på bedste vis – intet er smukkere i den korte tid, det varer.

Faktaboks

Design: Strikkeheksen
Garn: Englegarn Silkmohair 70% Kid Mohair og 30% silke MED GLIMMER også kaldet shiny 🙂
Garn fra lager: Købt til formålet, men nåede da at ligge på hylden en måneds tid.
Anvendt: 26 g til str. 3 år og 48 g til str 6 år
Pinde: Tulip nr 4
Str: 3 og 6 år
Købt hos: Englegarn
Ændringer: Eget design med udgangspunkt i strikkeprøve og pigernes egne mål
Strikkeoplevelse: Ingen ved deres fornufts fulde brug synes det er dejligt at strikke i 1 tråd mohair på pind 4 – men det færdige produkt er så skrøbeligt og delikat at man vil gøre det igen og igen 🙂

3 thoughts on “Engle-fe-prinsesse-cardigan

  1. wow, så fiiiine de er, dine piger, og naturligvis nogle dejlige cardis de fik.
    dejligt at læse I har det så skönt.
    kh.fra Island
    Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial