Sanne Fjalland: Pearl Cardigan

Sanne Fjalland: Pearl Cardigan

Årets første julegave er færdig, den lækre Pearl Cardigan her strikket op i 2 forskellige tråde mohair – den ene fra Mohair by Canard, der var på lager, den anden fra Isager og tilkøbt.

Det ender som en lækker blanding og en skøn cardigan til min yngste svigerdatter 🙂 At strikke i mohair bliver aldrig en yndlingsdisciplin, men mohair har i den grad fået en renæssance og hitter helt ekstremt hos de unge, så begge mine svigerdøtre skal have en Pearl – med 2 tråde er det trods alt til at holde ud og jeg elsker letheden og blødheden i det færdige produkt. Det ved jeg, at mine svigerdøtre også gør 😉

De fine “Perler” ses tydeligt på dette billede – et enkelt hulmønster nederst på cardiganen

Dilemmaet når man strikker en cardigan er knapperne – de skal passe ordentligt til og det kan være svært at finde de helt rigtige. Jeg hører ikke til dem, der synes, at en naturfarvet perlemorsknap kan gå til alt – det kan nemt ødelægge hele indtrykket – knapperne skal helst passe i farverne og kun i nødstilfælde ville jeg vælge metal, læder eller horn og så kun fordi jeg simpelthen ikke kan finde noget, der passer. Lidt særheder har man jo lov at ha 😉

De helt rigtige knapper er vigtige

Jeg benyttede mig rigtig meget af Hønsestriks ophørsudsalg og købte virkelig mange knapper til fremtidig brug. De grønne knapper her er et perfekt match – de er lidt uens i farve og struktur og går så godt til den melerede flaskegrønne farver.

Helt enkel med de fineste raglanindtagninger

Pearl er Sanne Fjallands bud på en helt enkel kjolecardigan og jeg synes, den er et rigtigt godt bud. I skrivende stund er jeg i gang med en brun til min ældste svigerdatter og så tror jeg også, at jeg selv må ha en i grå 😉

Trinvis transformering med kortere og kortere hår

Jeg er i gang med en trinvis transformering, hvor mit hår bliver klippet kortere og kortere. Når man som jeg har haft langt hår stort set hele ens voksenliv, ja så skal det altså gøres lidt i etaper. Jeg er endnu engang så tilfreds med klipningen og tror, det er her jeg ender – men man ved aldrig 😉

Tak for mails og kommentarer og at du stadig kikker med her 🙂

Lene Klitgaard

Faktaboks
Design: Sanne Fjalland – Pearl
Garn: Isager Silk Mohair og Mohair by Canard
Garn fra lager: Mohair by Canard har lagret 😉
Anvendt: 245 g – ca fifty-fifty fordelt
Pinde: Signature Needles Art 3,5 og 4,5
Farve: ISM nr 37, MBC nr 3025
Str: XL
Købt hos: Opskrift og garn til 1 cardigan hos Sanne Fjalland – ellers Isager og Garnista
Ændringer: Jeg har fordelt knapperne ligeligt henover kanten i stedet for at lave 2 knaphuller i halskanten – synes let det bliver for meget i sådan en let trøje. Det kræver en smule udregning.
Strikkeoplevelse: Aldrig noget, der bare kører – men alligevel en slags nydelse, fordi det opstrikkede bliver så lækkert og blødt. Som altid en velskrevet opskrift – denne gang med angivelse af knappernes placering, hvilket jeg synes hører med, selvom jeg denne gang lavede min egen placering ;-)??

8 thoughts on “Sanne Fjalland: Pearl Cardigan

    1. Ja, det skal faktisk lidt op i str før man kan se detaljerne – eller er vi bare ved at blive gamle og stære-blinde? 😉 Tak Anne-Lene – jeg tænker egentlig slet ikke på det som vedholdenhed – bare så hyggeligt at tænke på pigerne, mens strikketøjet tager form 🙂

  1. Hei Lene, du er topp med den nye frisyren. Jeg liker den også ;-))
    Super jakke. Ja knappene er veldig viktig. Fantastisk mønster … ha masse glede med
    Nr. 2. Hilsener fra Viola

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial