Himlen er grå, men blusen er blå

Himlen er grå, men blusen er blå

…… og så er alting jo godt 😉 Bortset fra, at jeg har foræret denne skønne Smillas bluse til min svigerdatter!!! Den er designet af Pernille Cordes (link i faktaboksen), der var helt ukendt for mig, indtil messen i Hillerød. Det vil sige – da jeg kom hjem, fandt jeg ud af, et jeg har en bog i samlingen som hun har skrevet: “Tunesisk hækling – Til dig og din bolig” (jeg er bare ikke lige kommet i gang med den) – åhhh alle de spændende ting jeg bare aldrig når 😉

Smillas bluse i kontrastfyldt sofa 😉

Jeg ræsonnerede som så: Når jeg nu alligevel skal lave flere eksemplarer af denne geniale bluse, må min svigerdatter hellere få hendes nu, så hun ikke skal gå og vente og fordelen for mig er, at jeg bliver fri for strikkestres, for den næste er jo bare til mig selv. Var det smart? Jeg ved det ærlig talt ikke, for jeg gider ikke strikke en blå igen med det samme og den her blå er jo lige mig 😉 Den farve har en meget, meget høj wouwww-faktor, den er så smuk.

Nå men det er i virkeligheden lige meget, for hun har fået den, hun blev super glad for den og den klædte hende utrolig godt. Så kan svigermor også være tilfreds og bare gå i gang med den næste. Den vil jeg prøve at strikke i hvid bomuld – Elastico fra lageret – tror også det kan blive super godt 🙂 Men senere skal jeg ha mit eget eksemplar i Englegarn VIP (link i faktaboksen), for det er godt nok en lækker kvalitet. Det giver den smukkeste maskedefinition, man kan forestille sig og er utroligt behageligt at strikke med. Engle-betegnelsen er helt berettiget og det findes i en række smukke farver 🙂

Det var kærlighed ved første blik – jeg måtte bare have den og jeg synes den er genialt tænkt. Den er enkelt konstrueret med flad raglan og det er ikke svært at strikke lace-ærmerne sammen med kroppen, det hele går smukt op i en højere enhed i en velskrevet opskrift – jeg er fan 🙂

De smukkeste detaljer

Inden faktaboksen må jeg lige vise et garnkøb hos Englegarn. Jeg kunne simpelthen ikke stå for Silkmohair med glimmer – jeg har købt lidt i begge eksisterende varianter, hvid med sølvglimmer og grå med ditto – uhh jeg er blevet populær hos småpigerne, der nok skal ha hver deres fjerlette bolero i den hvide 🙂

Silk Mohair Shiny – alle tøsebørns drøm

Men nu til de hårde facts. Pas godt på jer derude, her skal der strikkes indædt på Echo, der SKAL være færdig inden længe, men jeg bliver nødt til at kæmpe mig igennem flerfarvestrik med 3 farver og det er jo ikke min yndlingsdisciplin 🙁 Godt jeg kan aktivere den indre sergent, for den færdige trøje? – jo – den vil jeg dælme gerne ha 😉

Faktaboks

Design: Pernille Cordes: Smillas Bluse
Garn: Englegarn VIP, 80% merino, 20% cashmere
Garn fra lager: Nej, overhovedet ikke. Købt i hast på messen i Hillerød.
Anvendt: Knap 6 bundter
Pinde: Signature needles 3,5
Str: S
Købt hos: Pernille Cordes Englegarn på messen i Hillerød
Ændringer: Jeg har valgt at lukke halskanten meget stramt af, for at få blusen til at sidde mere til i halsen. Halsåbningens størrelse er meget let at variere alt efter hvor fast eller løst, der lukkes af. Den er også meget smuk, når den er lidt mere åben som på originalen. Det skal jeg nok prøve næste gang.
Strikkeoplevelse: Jeg synes den er sjov at strikke, især elsker jeg jo at strikke lace, så det er en fornøjelse at lave ærmerne, men fordi garnet er utroligt lækkert at have i hænderne var hele blusen skøn at strikke. Jeg glæder mig til at lave nogle varianter i forskelligt garn, inden jeg igen vender tilbage til VIP

10 thoughts on “Himlen er grå, men blusen er blå

 1. Den er godt nok blå, men megaflot blå. Jeg har endnu ikke prøvet at strikke i Vip. Det har jeg tilgode. Har prøvet flere af de andre garner fra da jeg arbejdede for Englegarn og kan kun sige mums… især Englegarn alpaca og Englegarn cashmere.

  1. Nu er jeg jo en blå dame 😉 og denne farve kan jeg slet ikke stå for 🙂 VIP er en virkelig skøn kvalitet, utrolig smuk maskedefinition. De andre kvaliteter har jeg til gengæld tilgode – men det er jo dejligt, at der er noget godt i vente 🙂

 2. Blåt er godt!!!
  Jeg kan ikke lide at strikke lace, men flerfarvet er sjovt… Og Signature Needles er en drøm at strikke med. Har 3,5… ønsker mig 3,25, og ÆRGRER mig over, at de ikke laves i mindre !
  Den bluse er simpelthen elegant. Jeg er spændt på, hvilket udtryk den får i hvid og med andet garn.
  Du kan lige finde garn til pigedrømme. De bliver da til små engle i det glimmer.

  1. Ja, du er jo også vild med blå 🙂 Sjovt – jeg hader nok flerfarvestrik lige så meget som du hader lace, vi burde bytte lidt indimellem, he he 😉 Jeg ærgrer mig også gul og grøn over ag Signatures ikke findes i p 3 f.eks. men jeg har en 2.75 og en 2.25 med fast wire, hjemkøbt fra USA – så de kan i hvert fald fåes, tror også man kan få en 2,5 🙂

  1. Tusind tak – de er nu ikke så vanskelige – i skrivende stund er jeg ved at strikke ærme nr 2 til samme model i hvid bomuld og jeg kan mønsteret fuldstændig udenad 🙂 Så går det tjept. Min svigerdatter har virkelig fortjent at få den, hun har ikke selv meget strikketid og er slet ikke så hurtig på pindene endnu 🙂

 3. nöj, hvor er det en lææækker bluse! som altid er det en fornöjelse at fölge dit strikkeliv, altid en wow faktor.
  kh.fra Island
  Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial