Goe gamle Lis

Goe gamle Lis

Lige siden bogen udkom i 2013 har jeg ønsket mig den – men det overvældende udbud af nyt strikdesign hele tiden, har flyttet mit fokus igen og igen. Men ingen tvivl om, at Lene Randorff er en dygtig designer, der kan sit kram og hun har fortjent mere opmærksomhed end som så. Jeg har strikket min første Lis cardigan og det bliver ikke den sidste. Bogen er fyldt med lækre designs – jeg SKAL også strikke mange af de andre, herunder den, der er på forsiden.

Det er en velsiddende, smuk og meget anvendelig cardigan som mange mere fokuserede læsere givetvis allerede har strikket. Jeg er vild med denne version strikket i det garn, jeg fik til min 50-års fødselsdag af strikkekvinderne fra Århus + en tråd glimmer mohair fra Englegarn – et virkelig lækkert match. Garnet har også kun lagret i snart 6 år, men det ventede på det helt rigtige projekt. Grundet det høje alpaca-indhold bliver dette en lidt “løs” version.

Som den opmærksomme læser spotter er ærmerne blevet en anelse for lange, men jeg kan faktisk rigtig godt lide de går lidt ned over hænderne. Siden sidst har jeg også fået kort hår OG briller og jeg er meget tilfreds med begge dele. Et stort skridt at tage, når man som jeg har haft langt hår i hele sit voksenliv.

Det bliver en cardigan, der kommer til at hænge på mig hver eneste kølige dag i mange år – længe siden, jeg har været SÅ tilfreds med færdigt strik.

Da jeg var barn ville jeg ikke ha vasket hår, det foregik under skrig og gråd og forsøg på at flygte. Min mors reaktion var at tage mig med til “damefrisøren” og få mig klippet fuldstændig plysset, når hun selv skulle permanentes. Måske derfor jeg altid selv har valgt det lange hår, der dog også er blevet vasket regelmæssigt 😉

Knapper – naturligvis fra Birte Sahl. Lis når nok desværre ikke at komme med til Saltum Uldfestival i morgen, hun skal først vaskes og tørres og dét er der ikke tid til i dag. Men hun holder også til næste år. Jeg skal sædvanen tro afsted med verdens bedste Gitte 🙂

Tak for mails og kommentarer, de bliver læst og nydt.

Faktaboks

Design: Lene Randorff: Lis
Garn: 1 tråd Road to China – silken jewels, 65% babyalpaca, 10% cashmere, 10% kamel og 15% silke og 1 tråd Englegarn Silkmohair 70% Kid Mohair og 30% silke MED GLIMMER også kaldet shiny ?
Garn fra lager: Gave til min 50 års fødselsdag i 2013, så meget vellagret
Anvendt: RtC knap 350 g og SM ca 200g
Pinde: Tulip nr 4,5
Str: S
Købt hos: Englegarn – resten gave
Ændringer: Jeg har placeret knaphullerne lidt anderledes ellers ingen
Strikkeoplevelse: Meget, meget lækre materialer at arbejde med og en skøn opskrift hvor der sker lidt hele tiden

2 thoughts on “Goe gamle Lis

  1. Den er flot, og den ser meget blød og vamset ud. Lækker, ser den ud. Og flot til dig. Den er mindre tætsiddende, end jeg ellers synes du strikker.
    Jeg har ikke strikket noget fra bogen, som jeg flere gange har haft hjemme fra biblioteket, men en dag, når jeg falder over det helt rigtige orange eller grønne garn, vil jeg strikke Helga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial